"برنامه سلامت سالمندان"


در حال حاضردنیا به سرعت در حال پیر شدن است و تغییرات روند پیری در همه جای دنیا و از جمله کشور ما در حال رخ دادن است. در کشورهای در کشورهای در حال توسعه پیر شدن جمعیت با سرعت بیشتري اتفاق افتاده و پیش بینی می شود تا سال 2050 میلادی 80 درصد کل سالمندان دنیا در کشورهای در حال توسعه تمرکز پیدا کنند. بر اساس گزارش دفتر مدیترانه شرقی، در سال 2025 میلادی میزان جمعیت سالمندی به 8.7% و تا قبل از سال 2050 میلادی به 15% از کل جمعیت منطقه افزایش می یابد. جمعیت سالمندان در ایران تا سال 2025 میلادی به بیش 10% و تا سال 2050 میلادی به حدود 21.7% می رسد. براساس آخرین آمار، در شماری عمومی و نفوس سال 1395 ایران، حدود 9.2% از جمعیت کشورمان را سالمندان تشکیل می دهد(7414091 نفر از 7992627 نفر). لذا از آنجایی که بر اساس تعریف سازمان ملل متحد، کشوری که بیش از 7 درصد کل جمعیتش سالمند باشد، کشور سالمندی به حساب می آید، بنابراین باید به مسئله سالمندی توجه ویژه ای داشت.. همچنین تدوین برنامه ها و سیاست های کشوری باید به گونه ای باشند که ضمن پاسخگویی به مشکلات کنونی سالمندان برای جمعیت سالمند آینده نیز تمهیدات لازم را فراهم نمایند. در حال حاضر اقدامات با هدف تامین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی سالمندان به منظور بهره مندی آنان از کیفیت زندگی بهتر انجام می شود.
لازم به ذکر است که جمعیت کل مرکز بهداشت شمال تهران بر اساس سرشماری عمومی و نفوس سال 1395، 1987041 نفر و جمعیت سالمندان،286773 نفر و حدود 14.43% می باشد.


 هدف کلی:
 تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت سالمندان(60 سال به بالا)


اهداف اختصاصی:
 افزایش میزان آگاهی و مهارت پرسنل ارائه دهنده خدمات سلامت سالمندان
 افزایش پوشش خدمت سلامت سالمندان
 افزایش میزان آگاهی گروه هدف سالمندان در خصوص مشکلات سلامتی و نحوه مقابله با آن ها


برنامه های اجرایی سلامت سالمندان شامل برنامه های زیر است:
• خدمات نوین سلامت سالمندان به مفهوم استفاده از عوامل خطر و نشانه های بالینی ساده ادغام یافته و جامع در سطح استفاده کننده از خدمت است. در این برنامه که ویژه پزشک و غیر پزشک طراحی شده است از حداقل عوامل خطر و نشانه های بالینی کلیدی برای شناسایی زودرس بیماری، درمان مناسب و ارجاع به موقع استفاده می شود و سالمند از نظر بیماریهای جسمانی و روانی اولویت دار بر اساس بار بیماریها و اختلالات تغذیه ای مورد ارزیابی قرار می گیرد و علاوه بر روشهای تشخیصی و درمانی ساده، راههای پیشگیری از بیماریها نیز به سالمند آموزش داده می شود.


• زندگی سالم در دوره سالمندی: فرایند خدمت آموزش سلامت به سالمندان به صورت گروهی است که کتاب "بهبود شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی" به سالمندان آموزش داده می شود.
 

• ارتقاء سطح آگاهی و مهارت ارائه دهندگان خدمت از طریق برگزاری کارگاه ها و کلاس های آموزشی و بازآموزی هدفمند (کارگاه های آموزشی و بازآموزی کارکنان بر اساس نیازسنجی های بعمل آمده، بررسی نتایج حاصل از چک لیست پایش ها، نتایج آزمون های برگزار شده و پیش آزمون و پس آزمون کارگاه های آموزشی، آموزش های چهره به چهره، برگزاری مناسبت ها و ارائه بروشورهای آموزشی
 

• برگزاری بسیج های اطلاع رسانی مرتبط با سلامت سالمندان


• برگزاری کلاس ها و جلسات آموزشی درون و برون بخش متناسب با شعار و عناوین روز ملی سلامت سالمندان و هفته تکریم منزلت سالمندان (بهبود شیوه زندگی، پیشگیری از سوانح و حوادث، سلامت روان، پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، تغذیه، تشخیص زودرس سرطان ها، فعالیت بدنی مناسب و ...)

 

 

 
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن