• تاریخ انتشار : 1398/11/16 - 10:24
  • بازدید : 591
  • تعداد بازدید : 79
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

سمپوزیوم کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت: شست و شوی مکرر دست ها در پیشگیری از کرونا حرف اول را می زند/ ۸۷ درصد مبتلایان فاقد علائم شدید اند

بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دکتر محمد مهدی گویا در «سمپوزیوم کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹» که روز سه شنبه پانزدهم بهمن ماه در دانشگاه برگزار شد، علائمی همچون تب و مشکلات تنفسی را شایع ترین علائم کرونا ویروس جدید عنوان کرد و گفت: البته ممکن است بسیاری از مبتلایان علائمی نداشته باشند و یا اینکه علائم آنان بسیار خفیف باشد و به همین خاطر به زندگی روزمره خود ادامه دهند و باعث انتقال بیماری به دیگران شوند. 

وی گفت: از بین بیماران شناسایی شده، ۸۷ درصد دارای علائمی همچون آنفولانزای ساده بوده اند و فقط ۱۳ درصد علائم شدید داشته اند.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت کشندگی این بیماری را ۲,۱ درصد عنوان کرد افزود: دوره کمون این ویروس سه تا ۱۴ روز است و برنامه ریزی برای کنترل این بیماری با در نظر گرفتن ۱۴ روز کمون انجام می شود.

دکتر گویا با بیان اینکه تا کنون ۲۳ کشور این بیماری را گزارش کرده اند، توضیح داد:  بیماران مبتلا، اهالی چین و یا کسانی اند که سابقه سفر به چین را داشته و یا با این افراد در ارتباط بوده اند.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیروزارت بهداشت بازه سنی افرادی که تا کنون به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند را بین ۱۰ تا ۹۰ سال عنوان کرد.

وی  با بیان اینکه هنوز درصد زیادی از افراد مبتلا به ویروس جدید شناسایی نشده اند، گفت: تخمین زده می شود تا کنون بخش اندکی از مبتلایان شناسایی شده باشند و بخش عمده ای از مبتلایان بی علامت و یا کم علامت هنوز شناسایی نشده اند.

دکتر گویا با تاکید بر ضرورت مراقبت های فرودگاهی، به تشریح توصیه های مرکز مدیریت بیماری های واگیر پرداخت.

کادر درمان؛ خط اول ابتلا و انتقال ویروس

وی با بیان اینکه پزشکان و پرستاران خط اول ابتلا و انتقال ویروس هستند، گفت: اگر بیماری وارد کشور شود، چرخش بیماری از کادر درمان آغاز می شود بنابر این رعایت نکات بهداشتی توسط آنان بسیار ضروری است.

دکتر گویا همچنین از امکان تشخیص بیماری در کشور خبر داد و گفت: در حال تلاش برای دستیابی به امکان تشخیص سریع با کمک سازمان جهانی بهداشت هستیم.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیروزارت بهداشت همچنین از تهیه دستورالعمل یکسان کشوری جهت جلوگیری از انتقال ویروس جدید کرونا  برای بیمارستان ها، مراکز بهداشتی و درمانی و همه سازمان هایی که با بیماران در ارتباط اند خبر داد.

وی در ادامه افزود: سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند تا چند هفته آینده بیش از ۱۰۰ هزار نفر به کرونا ویروس جدید مبتلا شوند.

دکتر گویا همچنین با اشاره به هماهنگی با سفارت چین برای  توقف سفرهای هوایی از چین به ایران، گفت: امروز برای انتقال ۸۰ دانشجوی ایرانی مقیم ووهان چین به کشور یک پرواز انجام می شود. 

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیروزارت بهداشت ادامه داد: هیچ یک از این دانشجویان مبتلا به این بیماری نیست اما جهت مراقبت های بهداشتی این افراد پس از ورود به کشور به مدت ۱۴ روز در یک مکان مشخص نگهداری می شوند.

وی افزود: کلیه کسانی که از فرودگاه ها وارد کشور می شوند، به سه دسته تقسیم می شوند، کسانی که هیچ علائمی ندارند، افرادی که که علائم خفیف دارند و افرادی که علائم شدید ابتلا دارند.

دکتر گویا درباره نحوه مراقبت از افرادی که از فرودگاه ها وارد کشور می شوند، توضیح داد: به افرادی که هیچ علائمی ندارند توصیه می شود تا دو هفته با افراد دیگر تماس زیاد نداشته باشند و در صورت بروز هرگونه علامت به پزشک مراجعه کنند؛ همچنین مراقبان سلامت تا دو هفته روزانه با تماس تلفنی وضعیت سلامت این افراد را پیگیری می کنند.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیروزارت بهداشت ادامه داد: از افرادی که دارای علائم خفیف ویروس باشند نمونه گیری می شود و تا دو هفته وضعیت سلامت آن ها پیگیری می شود.

وی افزود: همچنین اگر در بین این افراد کسی دارای علائم شدید ابتلا به ویروس باشد در بدو ورود به فرودگاه قرنطینه  و به مراکز درمانی ارجاع داده می شوند.

دکتر گویا وی درباره تاریخچه کرونا ویروس ها، توضیح داد: شش نوع کرونا ویروس وجود دارد که باعث بیماری در انسان ها می شود.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیروزارت بهداشت با بیان اینکه سال ۲۰۰۲ کرونا ویروس سارس که باعث بیماری انسان، خفاش و گربه چینی می شود شناسایی شد، یادآوری کرد: این نوع ویروس که با میزان ۱۰ درصد کشندگی در تابستان سال ۲۰۰۳  با انجام اقدامات گسترده پیشگیرانه به طور کلی ناپدید شد.

دکتر گویا در ادامه با اشاره به کشف نوع دیگری از کرونا ویروس در سال ۲۰۱۲ در خاورمیانه، تشریح کرد: این ویروس که منشا آن خفاش بود به شتر منتقل شد و کسانی که به شکل های گوناگون با شتر سر و کار داشتند به آن مبتلا شدند.

وی با بیان اینکه این ویروس به سرعت از شتر به انسان ها انتقال پیدا کرد، افزود: بخش عمده ای از انتقال بیماری توسط پرسنل درمان رخ داد که علت آن رعایت نکردن نکات ضروری در پرسنل بود.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیروزارت بهداشت با تاکید بر اینکه شانس انتقال و ابتلای پرسنل درمان بیش از سایر افراد است، گفت: هنوز پس از گذشت هشت سال این ویروس در خاورمیانه به ویژه در عربستان سعودی دیده می شود.

 

دکتر گویا درباره کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹ توضیح داد: مهمترین ویژگی این ویروس قابلیت انتقال بالای آن است؛ به طوری که در طی ۲۴ ساعت پنج الی شش هزار نفر در دنیا به آن مبتلا شدند.

وی با بیان اینکه این ویروس دیر شناسایی شده است، گفت: شناسایی با تاخیر این ویروس موجب گسترش انفجاری آن شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیروزارت بهداشت افزود: در ابتدا این طور تلقی می شد که انتقال انسان به انسان این ویروس ممکن نیست و یک بازار فروش غذاهای دریایی مرکز انتشار این بیماری شناخته شد.

دکتر گویا با بیان اینکه هشدار سازمان های بهداشتی درباره بیماری هایی با بیماری زایی پایین کمتر مورد توجه مردم قرار می گیرد، اظهار کرد: نهایتا ۱۰ روز پیش توسط سازمان جهانی بهداشت اعلام شد که هشدار درمورد همه گیری این ویروس فوریت دارد.

کرونا ویروس جدید؛ واگیردارترین بیماری قرن

در بخش دیگری از این سمپوزیوم دکتر مسعود مردانی فوق تخصص بیماری های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه می توان این بیماری را واگیردارترین بیماری قرن نامید، گفت: سرعت انتقال این بیماری در روزهای اخیر ۵ هزار و ۱۰۶ برابر افزایش یافته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز به بیان  تاریخچه این بیماری پرداخت و گفت: ویروس سارس ۱۰ درصد، ویروس مرس ۳۷ درصد و کرونا ویروس حدود دو درصد مرگ و میر داشته است.

وی در ادامه بیان کرد: بیماری سارس در سال ۲۰۰۳ با همکاری صمیمانه کشورها مهار شد.

دکتر مردانی با اشاره به شباهت کرونا ویروس ۲۰۱۹ با ویروس سارس و مرس، یادآور شد: در ابتدا تصور می شد این بیماری انتقال انسان به انسان ندارد اما در ژانویه ۲۰۲۰ خلاف آن مشخص شد.

این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه این بیماری بین انسان و حیوان مشترک است، گفت: هنوز برای این ویروس واکسن و درمان ارائه نشده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ویژگی افراد مشکوک به کرونا توضیح داد: افرادی که ۱۴ روز قبل از شروع علائم بیماری سابقه سفر به چین را داشته اند، همچنین افرادی که به شکل غیرمعمول وضعیت بالین شان حادتر و وخیم تر می شود، بیماران دارای علائم تنفسی که ۱۴ روز قبل با مبتلایان قطعی تماس نزدیک داشته اند و یا از بیماران مبتلا مراقبت مستقیم کرده اند افراد مشکوک به ابتلا تلقی می شوند.

وی در ادامه نسبت به هوشیاری پزشکان در مورد تظاهرات غیر تنفسی و غیر معمول بیماری در افراد با نقص ایمنی هشدار داد.

 

این متخصص در ادامه بر ضرورت استفاده از پرسشنامه های غربالگری، استفاده از پوسترها و علائم هشدار دهنده در مراکز درمانی تاکید کرد.

دکتر مردانی درباره نحوه پذیرش افراد دارای علائم در مراکز بهداشتی و درمانی توضیح داد: ضروری است در ابتدا به این افراد یک ماسک داده شود و سپس به اتاق دیگری انتقال داده شوند، همچنین حفظ فاصله آنان با سایر افراد ضروری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: افراد باید در هنگام عطسه و سرفه حتما از دستمال کاغذی استفاده کنند.

وی در پایان با بیان اینکه هنوز داروی قطعی برای درمان این بیماری یافت نشده است، گفت: برای درمان مبتلایان تجویز آنتی بیوتیک توصیه و نسبت به عدم تجویز دگزامتازون و کورتن ها تاکید می شود

 

  • گروه خبری : مراکز تابعه
  • کد خبر : 88383
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن